Toyga Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut,
- 1 çay bardağı haşlanmış buğday,
- 1 çorba kasesi yoğurt,
- 1 çorba kaşığı tepeleme un,
- Yeteri kadar su. (İsteğe göre et suyu da kullanılabilir)
Toyga Çorbası Yapılışı
Tencere içerisine haşlanmış nohut ve haşlanmış buğdayı koyup 15 dk. kaynatılır.
Terbiyesi İçin:
Bir kase içerisine yoğurt , un, bir miktar soğuk su konularak iyice çırpılır.
Bir miktar kaynamış olan nohut ve buğdayın suyundan ilave edilerek karıştırılır.
Hazırladığımız terbiyeyi yavaş ve karıştırarak tencereye döküyoruz .(Terbiyenin kesilmemesi için)
Daha sonra tuzumuzu ilave ediyoruz.
Bir miktar kaynamış olan nohut ve buğdayın suyundan ilave edilerek karıştırılır.
Hazırladığımız terbiyeyi yavaş ve karıştırarak tencereye döküyoruz .(Terbiyenin kesilmemesi için)
Daha sonra tuzumuzu ilave ediyoruz.
Üzeri için:
Tavada tereyağını eritiyoruz.(İsteğe göre sıvı yağ da kullanılabilir)
Üzerine kuru nane ilave ediyoruz.( kısık ateşte yaparsak naneler yanmamış olur)
Bu harcı çorbamıza döküp yavaşça karıştırıyoruz.
Toyga Çorbası servise hazır.
Üzerine kuru nane ilave ediyoruz.( kısık ateşte yaparsak naneler yanmamış olur)
Bu harcı çorbamıza döküp yavaşça karıştırıyoruz.
Toyga Çorbası servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder